Hur går det till?

arbetsfiler grovretusch boleva 2018 19 small pnmr7l 1024x0 1

På hembesöket går vi igenom era önskemål och återkommer sedan med ett förslag och en offert

När du anlitar Boleva kommer vi kostnadsfritt hem till dig innan vårt första uppdrag. Tillsammans går vi igenom hemmet så att allt som skall göras blir noterat. Varje hem har en egen checklista där alla moment finns med, samt dina egna önskemål. Vi använder gärna vårt eget städmaterial som vi har med oss varje gång. Dammsugare har vi i bilarna, men använder gärna er för att underlätta för de anställda. Det finns givetvis utrymme för andra förslag.

 

Försäkring

Bolevas försäkringar täcker kostnader om vi oaktsamt skadar t.ex. golv, dörrar eller inventarier som bord, fönster och tv apparater. Vid mindre skador, som en glasvas eller liknande, så är utgångspunkten att kundens egen hemförsäkring aktiveras, men att vi betalar självrisken om vi varit oaktsamma. Kort sagt, du kan känna dig trygg och säker, vilket är bra för alla inblandade.

 

Nyckelhantering

Boleva samarbetar med ett företag som har ett säkert system med kodade nycklar. Eventuella larmkoder eller nycklar går ej att spåra hem till våra kunder.

 

Rutavdraget – skattereduktion

Det sammanlagda taket för rot- och rutavdrag är från 1 januari 2021 höjt från 50 000 kronor till 75 000 kronor per person och beskattningsår. Som kund faktureras du 50% av arbetskostnaden vid köptillfället. Den resterande arbetskostnaden får Boleva när din faktura är betald. I och med Skatteverkets utbetalning tillgodoförs du som köpare en preliminär skattereduktion som motsvarar halva arbetskostnaden. Skatteverket meddelar dig att beslut om utbetalning till företagaren har gjorts samt hur stort belopp som betalats ut. Vänd dig till Skatteverket för aktuell information om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på Bolevas avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån fördelning som du som kund själv bestämmer.

Läs mer om skattereduktion på skatteverkets hemsida >>

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få Bolevas tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd. Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.

Läs mer om om löneförmån på skatteverkets hemsida >>

Skicka intresseanmälan

Vill du få en offert, eller veta mer om våra tjänster? Fyll formuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.