Trädgårdstjänster Göteborg

Boleva Trädgård - för en trädgård att njuta av

Det är mycket att göra om man vill ha en fin och välskött trädgård

Vi erbjuder trädgårdsskötsel utifrån just dina förutsättningar, önskemål och ramar. När du anlitar oss går vi igenom vad du önskar få hjälp med innan vi påbörjar vårt arbete. Du får sedan ett förslag med en offert där alla moment finns med.

Oavsett vad du behöver hjälp med – enstaka insatser, löpande abonnemang på gräsklippning eller trädgårdsskötsel – hjälper vi dig under hela säsongen. Läs mer om våra olika trädgårdstjänster lite längre ner. Vi är verksamma i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Partille, Lerum med omnejd.

Trädgårdstjänster Göteborg

Skicka intresseanmälan

Vill du få offert på trädgårdstjänster, eller veta mer om vad vi erbjuder? Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Skarmbild 2024 02 27 152758
bolevatradgard 042 scaled
bolevatradgard 001 scaled

Vi kan hjälpa dig med

LÖPANDE HELHETSSKÖTSEL
Helhetsskötsel ger oss en större kontroll över växtligheten och de olika typer av skötselmomenten i din trädgård. Läs mer om löpande helhetsskötsel här.

RÅDGIVNING
Vi ger perspektiv på hur din trädgård och växtlighet kan utvecklas, hur du själv kan sköta om dina växter och tipsar om hur du skapar förutsättningar för biologisk mångfald.

TRÄDGÅRDSDESIGN
Vi erbjuder trädgårdsdesign och tillhörande växtlistor med rätt växter för rätt plats. 

PLANTERING 
Vi kan hjälpa dig med plantering av perenner och buskar och tipsa dig om vilka växter som trivs bäst i olika delar av din trädgård.

RABATTSKÖTSEL
Vi rensar ogräs, jordförbättrar och gödslar. Vi ansar och klipper ner vissa perenner under vår och höst, eller för en andra säsongsblomning.

HÄCK- OCH FORMKLIPPNING
Vi klipper alla sorters häckar och formklipper buskar som till exempel buxbom och idegran.

MANUELL BESKÄRNING
Vi utför beskärning av frukt- och prydnadsträd, friväxande prydnadsbuskar och häckar med grövre grenar.

OGRÄSRENSNING
I rabatter, mellan plattor, i din gräsmatta, med mera.

GRÄSMATTESKÖTSEL
Gräsklippning och trimning av kanter kan beställas som enstaka eller löpande tillfällen. Vi erbjuder dress, gödsling och renovering av gräsmattor med lättare håligheter och gropar.

VERTIKALSKÄRNING
Vertikalskärning är en effektiv restaureringsmetod för gräsmattor. Skäraren river upp mossan och ökar förutsättningarna för gräsets tillväxt – vilket i sin tur minskar fortsatt mossbildning.

KRATTNING OCH LÖVBLÅSNING
Vi samlar ihop, forslar bort och återvinner fallfrukt och löv från din trädgård.

Trädgårdsdesign

Önskar du hjälp med nya idéer för din trädgård, delar av den eller en rabatt som blivit överväxt, ”står still” eller blivit bortglömd? Boleva Trädgård erbjuder trädgårdsdesign för små och större projekt samt föreslår de växter som passar bäst till respektive plats i din trädgård

Plantering

Oavsett om Boleva Trädgård designar din rabatt eller om du redan har idébilden klar så hjälper vi dig med jordförbättring och plantering. Vi samarbetar med välkända leverantörer som erbjuder högkvalitativt, friskt växtmaterial och alla tillbehör.

Ogräsrensning

Vi hjälper dig med bekämpning av ogräs i rabatter, utmed kanter, mellan plattor och i din gräsmatta, självklart utan kemiskt bekämpningsmedel – till förmån för allt liv.

Rabattskötsel

Vi sköter om, ansar och klipper ner vissa perenner för att generera en andra blomning under säsong samt jordförbättrar och/eller gödslar vid behov – så att växterna får de bästa möjliga förutsättningarna att trivas, frodas och blomstra.

Beskärning

Regelbunden beskärning ger en friskare växt med större blomning och/eller fruktsättning. Boleva Trädgård beskär frukt- och prydnadsträd, friväxande buskar samt äldre, hårt klippta häckar med grövre grenar.

Häck- och formklippning

Vi formklipper din häck vid behov. Vi formklipper även fristående, dekorativa buskar såsom Buxbom och Idegran.

Mossbekämpning

Gräsmattor är svåra att hålla i fint skick om man inte sköter den regelbundet! Har den blivit angripen av mossa hjälper vi till med gödsling och vertikalbeskärning. Vertikalbeskärning drar upp mossan och samtidigt delar på gräsrötterna vilket gynnar gräsets tillväxt.

Gräsmatteskötsel

Gräsklippning och trimning av kanter kan beställas från Boleva Trädgård både som enstaka tillfällen eller löpande abonnemang, det senaste till ett förmånligt pris. Vi erbjuder även dress, gödsling och renovering av gräsmattor med lättare håligheter/gropar. Boleva trädgård erbjuder även så kallad vertikalskärning – en restaureringsmetod för gräsmattor som är glesa, gula eller ojämna. Vertikalskärning ger bättre förutsättningar för gräsets mående och tillväxt och minskar mossbildning i gräsmattan.

Krattning/Lövblåsning

Ihopsamling av fallfrukt och löv i din trädgård, som vi även forslar bort och återvinner vid behov.

Platt- & Altanrengöring

En gammal eller smutsig plattgång eller altan blir som ny efter en vända med högtryckstvätten! Känsliga träytor skrubbar vi med medel och vatten. Stenytor blir fria från all mossa och alger. Väggar och andra stenytor går också bra att tvätta med.

Rengöra utemöbler

Gamla utemöbler blir också fräscha och som nya om man skurar eller högtryckstvättar dessa.

Slänga skräp

Vi kommer med vår släpvagn och tar emot allt skräp du har och vill bli av med. Gamla rishögar, cyklar, annat skräp åker direkt till återvinningscentralen.

Vi som jobbar hos dig

Vår personal gör skillnaden. De är specialutbildade och har schyssta arbetsvillkor. Allt för att du ska känna att du får det du förväntar dig av oss, och kanske lite till.