boleva logo Original
Veckobrev mars

Välkommen mars – snart är våren här!

Det sägs att det krävs sju bakslag innan våren äntligen är här för att stanna och förhoppningsvis är det sjunde och sista vi upplever just nu, med riktigt kalla nätter och snöyra. Solen börjar dock titta fram och innan vi vet ordet av är våren här.

Månadens Boleva-profil:
Marta Kowalczyk

  • Namn: Marta Kowalczyk
  • Ålder: 43 år
  • Bor: i Göteborg med man och dotter, 16 år
  • Jobbat på Boleva: sedan oktober 2016
Marta Kowalczyk

Låt oss presentera Marta!
Marta är lätt att känna igen på hennes stora leende och smittsamt glada humör. Hon har varit en del av Boleva-teamet i snart sju år. Det som började som ett vikariat på deltid blev snabbt till en tillsvidaretjänst på heltid, och idag arbetar hon till 60 % med städning och 40 % med utbildning och kvalitetskontroller.

Införandet av kvalitetsbesök är en idé som Marta föreslog för att öka kvaliteten på fältet – en helt genial idé som haft stor effekt för Boleva! Som ansvarig för Bolevas utbildningsprocesser är det dessutom Marta som tillsammans med två andra medarbetare ansvarar för att uppdatera allt material kopplat till kvalitetskontroller och utbildning.

– Jag stortrivs på Boleva, säger Marta. Jag har sedan jag började engagerat mig i Bolevas utveckling. Jag är också medlem i Kommunal och har som mål att bli vald till facklig representant för Boleva. Min arbetsgivare uppmuntrar vårt fackliga engagemang och låter oss jobba med fackliga frågor på arbetstid vilket är guld värt, berättar Marta.

För oss på Boleva är det viktigt att medarbetarna lär sig grundläggande svenska och får möjlighet att ta del av det svenska samhället. Av den anledningen finansierar vi gärna språkutbildningar för våra medarbetare. Marta ska nu påbörja sin tredje utbildning i svenska och använder tre språk i sin tjänst; svenska, engelska och polska.

– Om du har tur är det just hemma hos dig som Marta städar eller kvalitetskontrollerar nästa gång, säger Manfred Stjern, VD på Boleva. Hon är en otroligt uppskattad medarbetare av både ledning och kollegor. Hon är en riktigt klippa!

Medarbetare med passion borde kallas samarbetare

För oss som äger och driver Boleva är det inte bara viktigt att vara en schysst aktör – det är en självklarhet! Vi har valt våra medarbetare med stor omsorg och noggrannhet, och de har gjort detsamma med oss. Det är ett ömsesidigt åtagande som vi tar på allra största allvar.

Det är helt avgörande att våra medarbetare trivs och känner sig trygga med sitt jobb. De ska ju kunna göra ett bra jobb hemma hos dig! Därför ser vi till att de har alla grundläggande rättigheter såsom rättvisa löner, kostnadsfri sjukvård, kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.

I vår bransch är denna typ av ansvarstagande fortfarande 2023 tyvärr inte en självklarhet. Vi kan förstå de som undrar…. Om du vill veta mer om hur vi på Boleva tänker och vad vi gör, är du mer än välkommen att höra av dig till oss, så berättar vi gärna.

Storstädning i trädgården

Bor du i Göteborg, Kungsbacka, Partille, Lerum, Mölndal eller omnejd? Grattis! På dessa orter erbjuder vi allt från gräsklippning till plantering och trädbeskärning vilket gör att du redan nu kan se fram emot en vår och sommar i en blomstrande, välskött trädgård.

Trädgårdsservice